Un job online este orice job în care puteți lucra de acasă sau de la o locație la distanță, în loc să vă deplasați spre o locație anume. Multe persoane lucrează online într-o varietate de domenii, cum ar fi serviciul pentru clienți, scris, programare de calculatori, educație și multe altele.
În primul și în primul rând, nu există un moment anume în care este potrivit să îți cauți un job online. Chiar și acum este momentul perfect, oricând este momentul perfect! Dacă iți doreșți și simți că vrei să muncești online, atunci trebuie să faci acest lucru! Nu te lăsă descurajat de către alți oameni care nici măcar nu au încercat!
Epidemia de COVID-19 a schimbat piața muncii aproape peste noapte și a afectat atât economia, cât și securitatea locurilor de muncă. În această perioadă, mulți oameni caută să se reorienteze profesional către joburi mai sigure, care se pot face de acasă.
Nici măcar faptul că ne aflăm în timpul unei pandemii, când mulți oameni își pierd locul de muncă nu ar trebui să te îngrijoreze. Încă există foarte multe oportunități, ba mai mult, proprietarii de afaceri au nevoie de ajutor cu ramificări în spațiul digital mai mult că niciodată.
Vei putea munci din confortul propriei locuințe, făcând totul de la distanță. Nu o să pierzi nimic încercând!
De ce job online?
1. Viitorul muncii sunt job-urile online!
Acest fapt este datorat în mare parte tehnologiei tot mai avansata ! Datorită acesteia, lucruri care acum 10 ani păreau imposibile acum au devenit o realitate. Și mai mult decât atât, această tehnologie este disponibilă publicului larg!
Un exemplu foarte bun sunt conferințele online. Datorită unei conexiuni la internet mai bună și a unui laptop sau desktop performant, poți participa la conferințe, cursuri sau chiar și concerte în spațiul online chiar de la tine de acasă.
2. Job-urile online sunt mai rentabile
Singurul dumneavoastră. cost este factura de internet. În comparație cu locul de muncă la birou, unde oamenii trebuie să se lupte cu traficul și cu stresul provocat de navetă, un job online poate fi desfășurat de oriunde practic, chiar și acasă. În plus, veți putea economisii banii pe care în mod normal i-ați fi alocat transportului. La fel de important, vei economisi și timp.
3. Veți fi independent de locație
Odată ce începi să lucrezi online nu contează cu adevărat unde locuieșți. Atâta timp cât conexiunea la internet este suficient de rapidă, puteți lucra de oriunde doriți.
Dacă doriți să fiți mai aproape de persoanele dragi, este posibil! Pur și simplu lucrați de acasă.
Nimeni nu se vă plânge, atâta timp cât livrați o muncă de calitate!
În plus, veți putea lucra cu oameni din întreaga lume, indiferent de locația dumneavoastră. și de locația lor.
4. Vârsta este adesea doar un număr
Acest lucru este valabil mai ales dacă șțiți cum să folosiți un computer și internetul. Deoarece locurile de muncă online necesită efort fizic minim, vârsta nu este de obicei o problemă.
Singura grijă a clientului este calitatea muncii pe care o îndeplineșți.
Platforme job-uri online
Acum că ați aflat câteva dintre beneficiile unui job online, vă întrebați cum puteți găsi și aplica pentru un job online fară să părăsiți domiciliul dumneavoastră? Multitudinea de platforme online pentru recrutare vă permite acest lucru.
Iată care sunt principalele site-uri de recrutare din România. Pe aceste site-uri se pot găsi numeroase de oferte pentru job-uri online:
Ejobs.ro-> reprezintă portalul de joburi cu cel mai mare trafic la momentul actual, cu peste 3 mil de CV-uri active. Site-ul de joburi Ejobs are un număr mare de joburi pentru toate categoriile profesionale. Aici puteți găși job-uri full-time sau part-time, și după cum ați ghicit și job-uri remote (online). DE asemenea 311.760 de companii recrutează pe eJobs.
Bestjobs.ro -> La fel că și Ejobs.ro, Bestjobs.ro oferă sfaturi în cariera legate de subiectele de interes general pentru candidați: cum să-ți scrii o scrisoare de intenție, tips&tricks pentru a-ți crea un CV profesionist, cum să te prezinți la interviu etc.
Aceste două sunt site-uri de volum, ambele punând la dispoziția candidaților o oferta variata de joburi. Nu se pune însă accentul pe promovarea unui anumit tip de angajator sau a unei anumite pregătiri profesionale. Ejobs.ro și Bestjobs.ro sunt recomandate candidaților care doresc să aibă oportunitatea de a aplica la cât mai multe joburi, în speranța de a găși cât mai rapid un loc de muncă. În perioada aceasta, multe dintre ofertele de job-uri au și varianta de a munci online.
HiPo.ro -> Acest site are că punct de diferențiere faptul că se adresează profesioniștilor și juniorilor cu studii superioare care doresc să lucreze pentru cele mai dorite companii din România. Peste 500.000 candidați folosesc lunar portalul Hipo. Printre companiile care recrutează pe Hipo sunt cei mai mari 500 de angajatori din România. Ex. Oracle, IBM, Continental, BRD, Coca-Cola HBC etc.
Myjob.ro-> oferă candidaților săi servicii specifice, printre care se număra și opțiunea de a trimite automat CV-ul la 400 de companii. Printre valorile promovate de companie se numără profesionalismul, onestitatea, spiritul de echipă și înțelegerea candidaților, înțelegere care se traduce printr-o adaptare continuă la nevoile acestora.
FLEXJOBS-> are peste 50 de categorii de locuri de muncă online, cu funcții care variază de la freelance, la part-time, la full-time.. Cea mai bună parte? FlexJobs își verifică locurile de muncă înainte de a posta , deci nu trebuie să descoperiți oportunități mai puțîn decât reputate. În prezent, placă virtuală de locuri de muncă găzduiește peste 20.000 de posturi de muncă la domiciliu și nomade digitale.
JOBSPRESSO-> Jobspresso oferă o gamă largă de joburi organizate în tehnologie, marketing, asistență pentru clienți și multe altele. Puteți căuta pe browser-ul lor locuri de muncă și puteți posta CV-ul pentru a fi căutat și văzut de potențiali angajatori.
Tipuri de job-uri online
Bineînțeles că există o varietate foarte vastă de job-uri online pentru diferite domenii. Acestea sunt doar câteva dintre ele:
1. Tutore de curs online
Învățarea online este în plină expansiune, se crede că o să ajungă la 240 miliarde de dolari până în 2023, deci oricine are abilități poate să câștige mulți bani printr-un job stabil.
Dacă aveți cunoștințe în orice domeniu: sănătate, fitness, design, muzică, tehnologie, limbi străine, sau orice alt domeniu, mii de studenți ar putea fi dornici să învețe la cursul dumneavoastră.
Puteți aplica pe cele mai populare platforme în acest domeniu: SkillShare și Udemy.
Există profesori care câștigă peste 30.000 de dolari pe an pe Skillshare ,în timp ce primii 10 tutori ai lui Udemy au reușit să câștige 17 milioane de dolari într-un an.
2. Copywriter, translator sau proofreader
Dacă scrisul este punctul dumneavoastră forte, acesta vă poate aduce un venit foarte bun.
Chiar dacă pare că oricine e capabil de a scrie, de fapt sunt mulți oameni care nu sunt pricepuți în a scrie mesaje promoționale, descrieri cuprinzătoare sau chiar postări pe social media.
Pe de altă parte, mulți antreprenori își scriu propriile texte pe site-ul web sau articole de blog care necesită doar editare și corectură, sau traducere pentru alte piețe.
Tot ce trebuie să faceți este menționați domeniile dumneavoastră de expertiză în CV.
În general veniturile acestui job online sunt în jur de $16/oră, însă acestea pot varia.
3. Customer support representative
Multe companii au nevoie de asistență pentru clienți, mai ales dacă au clienți la nivel global și nu pot oferi asistență permanentă doar cu propria lor echipă.
Dacă doriți să ajutați oamenii sau să construiți o experiență în acest domeniu, oferirea serviciilor dumneavoastră pe platforme freelancer este un loc bun pentru a începe.
E-mailul, rețelele de socializare și asistența prin chat, precum și generarea de clienți potențiali sunt cele mai frecvente sarcini ale unui reprezentant de servicii pentru clienți externalizat.
Veniturile acestui job online pornesc de la $17/oră , însă acestea pot varia.
4. Asistent virtual
Responsabilitățile unui asistent virtual pot varia de la sarcini simple, cum ar fi introducerea de date sau transcrierea conversațiilor, până la cercetări și analize web mai complexe, generarea de clienți potențiali, editări Photoshop, planificarea călătoriilor, contabilitate.
În medie, asistenții virtuali din Statele Unite câștigă 15,57 USD pe oră.
5. Tutore de limbi străine
Oamenii au fost mereu dornici să învețe limbi diferite și despre culturi diverse. Datorită tehnologiei, acum este mai ușor că niciodată.
Nu contează dacă limba dumneavoastră maternă este engleza sau oricare dintre cele 7000 de limbi din lume. Sigur găsiți studenți dispuși să învețe sau să practice cu voi.
Veți avea un avantaj dacă deja aveți experiența didactică.
Veniturile acestui job online pornesc de la $25/oră însa pot ajunge $49/oră sau chiar mai mult.
6. Marketing afiliat
Marketingul afiliat este procesul de a ajută un alt site web să-și vândă produsele sau serviciile prin linkuri speciale de afiliere. Când vă înscrieți pentru platforma afiliată a unei companii, veți primi link-ul sau linkurile dumneavoastră unice, care vă vor aduce un comision de fiecare dată când un utilizator face clic pe ele (sau cumpără ceva după ce faceți clic).
Mulți bloggeri folosesc marketingul afiliat că o lucrare online pentru a câștiga bani din scrierile lor. Dar nu trebuie să fii scriitor pentru a câștiga bani buni în acest fel – poți promova linkuri afiliate pe canalul tău YouTube, pe rețelele sociale, pe grupurile sau forumurile de pe Facebook, pe comentariile postărilor de blog etc.
Dacă doriți să aflați mai multe despre avantajele și dezavantajele unui job online, accesați acest