Compania ta are poziții deschise pentru care trebuie să începi procesul de recrutare? Vrei să faci cea mai buna alegere, dar te gândești deja că acest lucru presupune să investești mult timp și multă atenție? Parcă ai vrea să facă altcineva procesul acesta pentru tine și să ai garanția că va fi totul bine, nu? Ideea colaborării cu o companie de recrutare apare, dar nu știi ce înseamnă să îi ai ca parteneri? Hai să lămurim aspectele cele mai relevante care să te ajute în luarea acestei decizii.

Ce este o companie de recrutare?

O companie de recrutare este partenerul tău de încredere în procesul de angajare, care își dedică timpul și atenția nevoilor tale. Este entitatea intermediară dintre angajator și candidat pe parcursul întregului proces. Scopul companiei de recrutare este să aducă în fața ta cei mai buni candidați pentru compania ta. De aceea, companiile de recrutare sunt gata să facă munca de promovare, de selecție și de evaluare în locul tău, iar la tine să ajungă doar cei mai potriviți candidați.

De ce să colaborezi cu o companie de recrutare?

Răspunsul cel mai scurt: pentru că e simplu pentru tine! Răspunsul lung: pentru că o companie de recrutare are experți care fac munca în locul tău, are resursele necesare și instrumentele potrivite să ajungă la candidații pe care ți-i dorești, are timp pentru nevoile tale, are acces la mai mulți candidați, studiază piața și îți oferă feedback, și face tot ce poate ca tu să nu riști, să nu pierzi timp, să nu faci alegeri pripite, ci să ajungi să faci cea mai bună decizie, comunicând regulat cu firma de recrutare și implicându-te direct în conturarea anunțului de recrutare și în interviurile finale cu cei de pe lista scurtă.

Care sunt avantajele și dezavantajele unei colaborări?

Să vorbim mai pe larg despre avantajele și dezavantajele unei colaborări.
După cum spuneam, când apelezi la servicii de recrutare, apelezi la experți. Oameni pasionați de recrutare, a căror interes este să îți livreze calitate. De aceea, ei vor fi foarte atenți la nevoile companiei, vor ști ce întrebări să pună, atât ție cât și candidaților, își vor dedica timp să studieze piața, să caute candidați, să evalueze CV-uri, să intervieveze aplicanții, să te informeze și pe tine. Compania de recrutare va selecta doar profilele de interes pentru tine, iar tu o să ajungi să îi cunoști doar pe cei mai calificați dintre aplicanți.

În funcție de mărimea și nevoile companiei tale procesul de recrutare poate fi o acțiune care se întâmplă rar, regulat, frecvent, sau tot timpul. Astfel, o companie de recrutare ca partener extern este o idee bună mereu. Dacă compania ta angajează rar, cel mai probabil nu exista în firmă un om care sa fie expert în domeniu, un om pentru care procesul sa nu fie copleșitor.

De aceea, sa apelezi la o companie cu experți e cea mai bună și mai sigura decizie pentru tine și firma ta. Compania de recrutare va face întreg procesul, de la schițarea fișei postului și crearea anunțului de recrutare, până la a veni în fața ta cu lista scurtă de cei mai buni candidați. Iar tu va trebui doar sa iei decizia finală. Și vei avea și acolo ajutor de la recrutor, dacă vei avea nevoie de o părere.

În cazul companiilor care recrutează regulat, o firmă externă care să ajute departamentul intern de HR este situația ideală. Aici, timpul este un element foarte important, iar într-un proces atât de complex, trebuie să îți dedici mult timp. Dar dacă responsabilitățile sunt împărțite și se fac de către experți, timpul nu va fi pierdut.

Ce face o companie de recrutare?

Compania de HR se poate ocupa de foarte multe aspecte ce țin de acte interne, perioada de inducție a noilor angajați, iar firma de recrutare se poate ocupă de selecția și intervievarea candidaților până se ajunge la lista scurta. Astfel, se eficientizează întreg procesul, iar câștigătoare este tot firma ta.

Firmele care au frecvent poziții deschise au, în cele mai multe cazuri, departament de HR și angajați care se ocupă de selecție și recrutare. Dar și volumul de lucru este mare, având procese de recrutare pe diferite posturi, și atenția lor trebuie să fie împărțită în multe direcții. Dacă este cazul companiei tale, decizia să angajezi și o companie de recrutare care să lucreze pentru tine este ca luminița de la capătul tunelului.

Sunt multe aspecte de luat în calcul, iar un departament de resurse umane dintr-o companie are mult mai multe responsabilități decât partea de recrutare. Și cred ca dorința ta e să angajezi cei mai potriviți oameni. În cel mai scurt timp.

Dacă în cadrul companiei tale angajările se fac tot timpul, dacă ai poziții deschise în orice moment, e nevoie de ajutor! Angajând o firmă de recrutare, vei primi mai puțini candidați la interviuri, dar ai garanția ca îi vei primi pe cei calificați, conform fișei postului. Asta înseamnă doar că tu nu vei mai pierde timp intervievând prea mulți candidați care nu se încadrează în cerințele cerute de tine. Înseamnă că vei găsi mai rapid oamenii de care ai nevoie, iar compania ta va fi într-o continuă creștere.

Un proces de recrutare durează cel puțin o lună. Timp în care trebuie să concepi fișa postului, anunțul de recrutare, să îl promovezi pe cât mai multe canale ca să ajungă la cât mai mulți posibili candidați. Apoi urmează să selectezi din multiplele aplicații candidații a căror profile se potrivesc cu cerințele postului, să ai interviuri, și se poate ca, din dorința de a nu pierde prea mult timp cu acest proces, să faci o alegere pripită. O alegere care s-ar putea să aibă urmări negative în firma ta. Și atunci procesul de recrutare va trebui să fie reluat.

Alegând să colaborezi cu o companie de recrutare, alegi să nu pierzi timp și oameni valoroși din companie care sa se implice zile întregi, poate săptămâni în procesul de recrutare. Alegi ca alții să lucreze pentru tine, iar împreună să lucrați pentru un interes comun, succesul companiei.

Ce servicii poate să îți ofere o companie de recrutare?

Un alt aspect important pe care trebuie să îl cunoști când vine vorba de a alege serviciile unei companii de recrutare e garanția înlocuirii. Mai specific, companiile de recrutare îți oferă garanția înlocuirii persoanei recrutate de ei în mod gratuit pentru o perioadă de timp de la data angajării, dacă, din diferite motive ce țin de neadaptarea la cultura organizațională sau la responsabilitățile jobului. Și chiar dacă procesul trebuie reluat de la primii pași, compania de recrutare va avea grijă de asta. Iar tu vei mai investi timp doar la interviurile finale.

Pe lângă cele menționate mai sus, unele companii îți pot oferi mai multe servicii ce țin de departamentul de resurse umane. Poți alege ca firma de recrutare să te ajute în procesul de inducție a noului angajat, să fie alături de tine la interviurile finale și la prezentarea ofertei către candidații calificați.

Mai mult, compania de recrutare, o să îți ofere chestionare bine structurate pentru interviuri și alte materiale necesare din domeniul resurselor umane. De asemenea, compania de recrutare poate să îți să îți facă și o diagnoză organizațională a companiei.

Dacă ar fi să vorbim de o împărțire a volumului de muncă, nu am putea vorbi de un procentaj clasic care adunat sa dea 100%. Asta deoarece compania de recrutare își asumă să își îndeplinească responsabilitățile din parteneriat în procent de 100%. Și de la tine se așteaptă la fel, să îți faci partea în procent de 100%, adică să comunici cu ei în timpul procesului și să le dai feedback pe parcurs și la final de proces. Iar când ambele părți sunt implicate total, rezultatul nu poate fi decât un succes în procent de 100%.

Pentru companiile de recrutare, calitatea este foarte importantă. Pentru tine?

Vizitează blogul nostru și citește mai multe informații despre procesul de recrutare și cum găsești cei mai buni angajați. Vizitează și pagina de servicii, pentru a descoperi cum te putem ajuta să eficientizezi procesele de angajare, inducție sau retenție, în vederea consolidării unei echipe performante.

Published On: octombrie 12th, 2020 / Categories: Recrutare /