E utilă cunoașterea unei limbi străine din varii motive. Dacă știi bine o limbă străină și pleci în străinătate, te va ajuta la comunicare. Aceasta te va ajuta să ai o experiență cât mai frumoasă acolo unde vei călători.
Dacă știi o limbă străină pe care puțini o vorbesc, poț fi căutat de firme care au nevoie de vorbitori ai limbii respective. Spre exemplu, în Cluj a apărut nevoia de vorbitori de limbi nordice, ei fiind destul de puțini. Pentru că au conexiuni cu respectivele tări, angajatorii vor căuta oameni care cunosc limbi nordice. Cum sunt puțini cei care au aceste capacități, ei vor deveni mai prețioși în ochii angajatorilor și vor fi răsplătiți pe măsură.
E greu să găsești un job bun azi dacă nu cunoști măcar o limbă străină de circulație internațională. Astăzi se pune accentul pe comunicare, iar dacă nu cunoști limbi străine nu poți comunica cu lumea modernă.

Una dintre limbile care se bucură de astfel de avantaje e limba germană. E o limbă de trafic internațional, se vorbește pretutindeni, și este foarte cerută și aici in România. Din păcate pentru angajatori și din fericire pentru noi, nu sunt prea mulți vorbitori în România, iar fluenți și care să nu greșeasca gramatical excesiv foarte puțini. De aceea limba germană e la mare căutare și cel ce o stăpânește are un avantaj important. Ca să nu mai subliniem că cine vrea să viziteze cele mai frumoase țari europene ca Elveția sau Austria ar trebui să cunoască această limbă pentru a călători fără bariere peste granițe.

Limba trebuie învățată de la vârste fragede. Atunci copilul își însusește deprinderi cel mai bine. Evident, oricine poate încerca să o învețe, dar e nevoie de timp și efort, pentru că umblă zvonuri că germana e o limbă grea. Nu e chiar așa. Unora li se pare astfel pentru că nu îi înțeleg mecanismele. Odată însușite, totul devine mai ușor. Chiar dacă copiii au capacitatea de a învăța mai ușor limbile străine, niciodată nu este prea târziu să te apuci de limba germană. Poți de exemplu să mergi la https://invatagermana.ro, unde aceștia pun la dispoziție cursuri pentru adulți și liceeni.

Dacă dai search pe google la cursuri de copii online vei găsi multe siteuri și reclame pe acest subiect. În majoritatea cazurilor, lecțiile se desfășoară online pe o platformă, în grup restrâns, pentru că astfel pot fi implicați în discuție toți participanții. Dacă e prea multă lume, copiii își pierd repede răbdarea și nu mai invață nimic. Pe siteuri sunt date informațiile necesare despre date de înscriere, costuri și fiecare site încearcă să dea un aer cât mai pozitiv ofertei pentru ca oamenii să opteze pentru programul lor. Cum sunt multe oferte, aveți de unde alege.

Vrem să vă prezentăm câteva oferte pe care le puteți găsi pe internet dacă căutați să faceți un curs de germană online:

Stewart Languages

Cei de la Stewart Languages propun cursuri live prin intermediul unei platforme online cu profesori nativi de germană, astfel cursanții fiind expuși limbii germane autentice. Ei consideră că elevii se pot adapta la o altă cultură și prelua accentul autentic. Cursurile se desfășoară în grupe restrânse, de 2-6 copii, și reclama spune că aceștia vor uza cât mai mult limba germană prin intermediul dialogului. Într-adevăr, fără folosirea consecventă a limbii nimeni nu o poate învăța așa cum trebuie. Există cursuri pentru 3 tipuri de copii, preșcolari, școală primară și ciclu gimnazial și toate detaliile de care aveți nevoie le găsiți în dreptul fiecărui tip, incluzând și costurile.

IH Bukarest Deutsche Akademie

Cei de la www.germană-copii.ro pun la dispoziție cursuri pentru copii și adulți la IH Bukarest Deutsche Akademie. Reclama lor începe cu informația că în Europa limba germană are cei mai mulți vorbitori nativi. Apoi prezintă faptul că elevul va învăța de plăcere prin interacțiune și joc, că educația va fi asigurată de profesioniști de top și că acesta își va dezvolta IQ-ul și competențele psihologice, datorită faptului că există și un program aplicat dezvoltat de Yale pentru dezvoltarea inteligenței socio-emoționale. Pe viitor se promit și burse sau oferirea de locuri de muncă în Germania.

Germankulturhaus

Pe germankulturhaus.ro se poate găsi o ofertă pentru un curs pentru preșcolari(5-6 ani), cu sau fără precunoștințe în materie de limbă germană. Modulul poate cuprinde 16 sau 31 de ședințe, în funcție de doritor, și se desfășoară pe parcursul primului semestru școlar. O ședință durează o oră și costurile sunt 640 de lei pentru 16 ședințe (pentru preșcolarii cu precunoștințe) și 1240 pentru 31 de ședințe (școlarii fără precunoștințe).

Goethe-Institut

Cei de la Goethe-Institut ofera o multitudine de cursuri de germană online. Au cursuri pentru toate nivelele de limbă, de la A1 la C2 și îți oferă mai multe variante, în sensul că poți învăța într-o grupă, cu profesor sau chiar și singur, astfel nu ai fi legat de un orar anume. În dreptul fiecărui curs ai detaliile necesare, doar că sunt expuse în germană, deci te poți folosi de un dicționar dacă nu înțelegi. Spre exemplu cursul Deutsch Online in der Gruppe pentru fiecare nivel de limbă, adică în care studiezi germana online cu alți membrii care iau parte la curs, costă 399, adică 400 de euro. Dacă apeși la detalii poți observă că acest curs este format din 40 de ședințe, fiecare de 45 de minute și se întinde pe durata a 5 săptămâni. Numărul maxim de participanți este de 16. Și la fel se procedează la toate celelalte opțiuni.

Se poate învăța germana și fără cursuri, cititul ori vizionarea de materiale în germană în compania unui dicționar pot fi de mare ajutor în învățarea și deprinderea limbii. În mediul online puteți găsi biblioteci cu cărți în germană, fie în format PDF, fie de comandat format tipărit. De exemplu meinbuch.ro este o librărie de carte germană, aveți o multitudine de oferte acolo, iar cărțile nu sunt deloc scumpe și pot fi comandate în format tipărit, deoarece cititul online poate fi obositor și nesănătos.

Așadar există o multitudine de oferte de cursuri online și modalități de a învăța limba germană. Pentru că ți-am oferit deja câteva sugestii și oferte, nu mai trebuie decât să treci la acțiune.

Published On: aprilie 23rd, 2021 / Categories: Recrutare /