De la internship la un loc de muncă stabil în 4 luni

Cum plasarea de participanți potriviți la internship a crescut considerabil nivelul de atingere al obiectivelor.

mihaela

Provocarea

Prezentarea partenerului

Internship pentru Digitastich

Digitastisch este o agenție de marketing din România, dar care lucrează activ și cu clienți din regiunea D.A.CH. (Germania, Austria, Elveția). Echipa companiei este formată de oameni tineri și dinamici cu o experiență de peste 10 ani în marketing online, design și web design. Agenția se focusează pe prețuri corecte, calitate și rezultate măsurabile pentru clienții lor.

Digitastich îți dorește să dezvolte o echipă creativă și multiculturală care să activeze la nivel național și internațional. Membrii echipei trebuie să fie persoane dornice de învățare, deoarece dezvoltarea profesională și personală continuă se regăsește printre obiectivele companiei. Astfel, aceste două aspecte sunt principalele caracteristici pe care agenția le caută la un viitor membru al echipei.

Poziția recrutată

Colaborarea noastră a început inițial cu recrutarea de participanți pentru un internship, care ulterior s-a transformat într-un loc de muncă stabil cu posibilitatea de a lucra remote, dar și la un birou din centrul Clujului și cu un program foarte flexibil, care este stabilit de comun acord. Angajatorul își dorește ca participanții la internship să nu folosească scuze, să fie sinceri, iar task-urile stabilite să fie îndeplinite, să fie autodidacți și self-driven în a identifica noi posibilități de promovare cât mai eficiente.

Responsabilitățile pe care trebuie să le însușească aplicanții sunt:

 • crearea de design pentru campanii existente, dar și pentru dezvoltarea altor campanii noi
 • să administreze canale de social media, platforme de newsletter și campanii plătite pe Google, Facebook și LinkedIn
 • să utilizeze programe de editare foto – video, realizare design grafic și redactare
 • să prelucreze texte în limba română
 • să genereze conținut optimizat pentru motoarele de căutare.
dach

Procesul de recrutare

Așteptările și responsabilitățile menționate mai sus au fost stabilite la întâlnirea fizică pe care am avut-o cu clientul, unde împreună am configurat profilul candidatului ideal și am stabilit care sunt etapele recrutării, precum și alte informații despre demararea procesului de angajare. Astfel, procesul de recrutare s-a desfășurat în următoarele etape:

 • Pasul 1. După configurarea profilului și stabilirea condițiilor de desfășurare a procesului de recrutare, am făcut o analiză a pieței și am conceput strategia de recrutare pentru exact tipul de oameni pe care clientul și-i dorește.

 • Pasul 2. Analiza pieței și comunicarea rezultatelor clientului au condus la stabilirea calendarului de recrutare. Prezentând acest calendar și angajatorului cu scopul de a stabili de comun acord perioada de desfășurarea a procesului de angajare.

 • Pasul 3. Anunțul de angajare a fost publicat pe platformele de joburi și platforme de socializare: MeinJob.ro, Jobssup.ro, Facebook Jobs.

 • Pasul 4. Pe Facebook au aplicat 5 candidați și toți 5 au fost trecuți printr-un screening telefonic pentru a verifica care este nivelul de motivație al candidatului pentru acest internship, dacă informațiile din CV sunt în concordanță cu abilitățile exacte deținute de acesta și care sunt așteptările pe care le are de la acest internship.

 • Pasul 5. După screening-ul telefonic a fost prezentată o listă scurtă clientului cu 3 candidați și au fost programate interviurile față în față cu aceștia.

 • Pasul 6. Interviurile față în față cu candidații de pe lista scurtă s-a desfășurat pe baza unui ghid de interviu pregătit de către recruiter. Ghidul de interviu este personalizat de la rol la rol, deoarece are ca și obiectiv principal ușurarea muncii angajatorului, precum și punerea în evidență a competențelor exacte căutate de către client.

 • Pasul 7. Decizia de a transforma internshipul într-un loc de muncă stabil a condus și la oferirea de suport în procesul de negociere și prezentare a ofertei de angajare, precum și asistență în inducția candidatului angajat.

Angajatorul a avut garanția de 3 luni, garanție pe care o oferim tuturor clienților noștri, ca în cazul în care candidatul angajat nu reușește să-și îndeplinească task-urile, nu se identifică cu valorile și cultura organizației și nu se poate integra în echipă, să îi fie livrat un alt candidat potrivit pentru rolul recrutat. 🙂

“Am recrutat 2 persoane alături de echipa ResurseUmane.ro și sunt foarte mulțumit, în special de sprijinul pe care l-am primit pentru componenta de onboarding și transfer de know-how.
Am pus la punct un sistem cu principii solide, care funcționează și azi. Mulțumesc!”

Mark Török

digitastisch.de

Rezultate & Impact

Parcursul angajatului în companie:

Garanția de 3 luni a clientului a expirat în cazul de față, deoarece participantul de la internship este angajat de aproape 4 luni și a reușit să se integreze rapid în echipă și să se observe un progres zilnic.

Candidatul angajat s-a identificat rapid cu valorile și cultura organizației și a fost deschis încă de la început la provocările cu care vine domeniul de activitate.